Bölümümüz, görselliğin ön planda olduğu günümüz iletişim medyası uygulamalarını tasarlayan profesyoneller yetiştirir.
Görsel İletişim Tasarımı uygulamaları için yaratıcı anlayışı temel alan bölüm dersleri; görselliğin tarihsel ve kavramsal çerçevesini tasarım teknolojilerinin kullanım bilgisiyle birleştirmektedir.
Öğrenciler, uygulama temelli proje dersleri ile yaratıcı kabiliyetlerini kullanarak çağdaş iletişim medya tasarımlarını düzenleme ve yön verme deneyimini kazanırlar. Böylelikle sektörel işbirlikleri kapsamında projelerde yer alarak, alanlarında birer uzman olarak mezun olurlar.
YENİLİKLERLE GELİŞTİRİLEN BİR PROGRAM
- Güçlü akademik kadro
- Evrensel ve etik tasarım anlayışı
- Yaparak öğrenme modeli
- Geleceğe dönük merkez ve laboratuvarlar Uluslararası akademik işbirlikleri
- ÇAP, Yan Dal ve Erasmus/Exchance yurtdışı eğitim fırsatları
KHAS’TA EĞİTİM
- KHAS’ta Eğitim, genç tasarımcılara ilham veren bir eğitim ortamı sunar. Mezunlarımız iletişim tasarımı sektörüne öncülük
- Bölümümüz, sektörel iş birlikleri, staj imkânları, dinamik akademik kadrosu ve endüstri standartlarında gerçekleştirdiği projeler ile öğrencilere kapsamlı bir eğitim
- Grafik, hareketli grafik, animasyon, 2D-3D illüstrasyon, web ve mobil arayüz ve deneyim tasarımı (UI&UX), oyun tasarımı, fotoğraf, görsel sosyal medya ve kurumsal iletişim tasarımı gibi alanlarda lider firmalarla iş birliği yaptığımız eğitim modelimizde tüm derslerimiz partner kurumlarımız ile yürütülür.
SEKTÖREL ETKİNLİKLER
- Akademik ve sektörel atölyeler
- Portfolyo günleri
- Geleneksel yıl sonu sergimiz/OCULUS
- Öğrenci/Mezun/Sektör buluşmaları
- Uzmanlar ve öğrencilerimiz buluşuyor/VCDTalks
Bölümümüzün eğitim dili İngilizcedir.
DesignLab / Tasarım Stüdyosu
DesignLab, bölüm öğrencilerimizin dersleri için yaratıcı programlarla donanımlı Mac bilgisayar tasarım stüdyosudur. DesignLab tasarım stüdyosunda aynı zamanda seminer dersleri için öğrencilerle verimli tartışmalar yapmaya olanak sağlayan amfi alanı ve yine bölüm öğrencilerinin kullanımı için özel bir çalışma alanı bulunmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerimiz DesignLab’den 7/24 yararlanabilmektedir.
VCD Workshop
VCD Workshop, yüksek performanslı bilgisayar gerektiren Görsel İletişim Tasarımı bölümü dersleri için özel olarak hazırlanan atölye sınıfıdır. Bu atölye sınıfında, yüksek çözünürlüklü görüntüleri işleme ve 3D grafikler için render alma özellikleri kapsamlı Mac bilgisayarlar bölüm öğrencilerimizin hizmetindedir. Öğrencilerimiz, ders zamanları dışında da tasarım projelerine çalışmak için atölyeden 7/24 faydalanabilmektedir.
VCDTalks Söyleşi Serisi
Sanatçılar, tasarımcılar ve yaratıcı endüstri profesyonellerini konuk eden VCDTalks, Bahar ve Güz dönemleri içerisinde gerçekleştirilen bir söyleşi serisidir. KHAS Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinin ilgi ile takip ettikleri VCDTalks, öğrencilerin sektör uzmanlarıyla olan iletişim ve etkileşimlerini arttırmayı hedeflemektedir.
VCD Oda / Öğrenci Etkinlik Merkezi
Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinin sosyalleşme alanı olarak tasarlanan Oda, bölüm öğrenci ve kulüplerinin organize ettiği bir etkinlik, atölye ve seminer merkezidir. Bölüm öğrencileri kültürel, sanatsal ve yaratım faaliyetleri için ortaklaşa kararlar alarak profesyonel kariyerleri için planlama deneyimi kazanırlar.
OCULUS / Yıl Sonu Sergisi
OCULUS, Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı geleneksel yıl sonu sergisidir. Farklı teknolojik araçların ve anlatım biçimlerinin bir araya geldiği OCULUS, zamanın ruhunu yakalayan ve yakın geleceğin potansiyel iletişim olanaklarını inceleyen bir deney(im) alanı sunmaktadır. Sergi kapsamında söyleşi, sohbet ve atölye gibi etkinlikler eş zamanlı olarak yürütülmektedir.
Başarılarımız
Ödüller & Seçkiler
Alp Eren Tekin
“The Augmented Dictionary of Typography”, 34. Kristal Elma Ödülleri Yayın Tasarımı “Kristal Elma” ve “Jüri Özel Ödülü” (2022)
Uluslararası TDC Communication Design Yarışması, Certificate of Typographic Excellence Ödülü (2021)
- “Brewder Craft Brewery-Ambalaj Tasarımı”, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, Grafik Tasarım Sergisi Başarı Ödülleri (2020)
- İKSV CAMEKAN Yarışması Seçkisi (2019)
Gizem Özkol
- “The Turn of Mind” tasarımı, BASE 2020 seçkisi (2020)
İrem Türkkan
- “Existence”, Base İstanbul Güncel Sanat Yarışması seçkisi (2018)
Merve Bağçiçek
- “Chernobyl Disaster-Afiş Tasarımı”, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, Grafik Tasarım Sergisi Başarı Ödülleri (2020)
Ömer Özçelik
- Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, Sergi Tasarımı Ödülü (2018)
- “The Sky Was Pink”, Fotoğraf Tasarımı, Adobe A Awards’da Yarı Finalist (2018)
Sena Yılmaz
- Yaşanabilir Şehirler Poster Yarışması Ödülü, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve BASE Istanbul (2020)
- İKSV CAMEKAN Yarışması Seçkisi (2019)
Görsel İletişim Tasarımı Sergisi: “Değil Orada Değil”, Operation Room Galeri
- Tasarımcı sanatçı öğrenciler: Ömer Özçelik, Ahmed Bektaş, Sena Yılmaz, Rümeysa Bayraktar, Mertcan Şikar, Aybüke Uğurlu, Suude Yıldız, Güney Özdamar, Hazal Çebi, İrem Türkkan (2018)
Mezunlar
- Alp Eren Tekin ’23 / Freelance Tasarımcı, Sanat Yönetmeni
- Ömer Özçelik ’19 / Görsel Performans Tasarımcısı, Fallen Light Renew – Neue! Step, Zorlu PSM
- Suude Yıldız ’19 / Arayüz Tasarımcısı / Fol Stüdyo
- İrem Türkkan ’18 / Akademisyen, Fotoğraf Sanatları Yüksek Lisans Programı, Westminster Üniversitesi (İngiltere)
- Efe Bayraktar’17 / Yaratıcı Yönetmen / Let’s Some Magic Tasarım Ajansı
- Cansu Şimşek ’16 / Küratör, Blok Art Space; Akademisyen / Arts Technology and Emerging Communication Doktora Programı, University of Texas (ABD)
- Mehmet İhsan Deniz ’15 / Dijital İletişim Uzmanı, Hayal Akademisi
- Kemal Akay ’14 / Arayüz Tasarımcısı ve Teknik Sanatçısı, Ghost Games EA (İsveç); Oyun Tasarımı YL Programı Mezunu / Kopenhag Üniversitesi (Danimarka)
- Mehmet Toraman’12 / Kurucu Başkan, Halihazır Etkinlik Ajansı